Kategorie blog
Chmura tagów
Promocje
Insulinooporność - wszystko, co trzeba wiedzieć - ebook
Insulinooporność - wszystko, co trzeba wiedzieć - ebook

24,50 zł

Cena regularna: 49,00 zł

Najniższa cena: 49,00 zł
szt.
Witaminy i składniki mineralne bez tajemnic - ebook
Witaminy i składniki mineralne bez tajemnic - ebook

24,50 zł

Cena regularna: 49,00 zł

Najniższa cena: 9,00 zł
szt.
Ebook - 20 najpopularniejszych błędów popełnianych w odchudzaniu
Ebook - 20 najpopularniejszych błędów popełnianych w odchudzaniu

24,50 zł

Cena regularna: 49,00 zł

Najniższa cena: 4,50 zł
szt.
Ebook - Kilogramy to nie wszystko, czyli jak schudnąć i wyrzeźbić ciało bez restrykcyjnej diety i efektu jo-jo
Ebook - Kilogramy to nie wszystko, czyli jak schudnąć i wyrzeźbić ciało bez restrykcyjnej diety i efektu jo-jo

24,50 zł

Cena regularna: 49,00 zł

Najniższa cena: 49,00 zł
szt.
Twój własy plan treningowy - krok po kroku EBOOK
Twój własy plan treningowy - krok po kroku EBOOK

24,50 zł

Cena regularna: 49,00 zł

Najniższa cena: 99,00 zł
szt.

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bakłażany faszerowane mięsem z indyka

Bakłażan faszerowany mięsem z indyka

Bakłażan to obok cukinii jedno z moich ulubionych warzyw. Dlatego też dzielę się przepisem na bakłażany faszerowane mięsem z indyka. Pyszne i łatwe w przygotowaniu danie obiadowe.

 Wartość odżywcza dla 4 porcji (bez kaszy) / dla 1 porcji (bez kaszy)

  • Energia: 960 kcal / 240 kcal
  • Białko: 112 g / 28 g
  • Tłuszcze: 32 g/ 8 g
  • Węglowodany: 64 g / 16 g

Składniki na 4 porcje:

  • Bakłażan 2 sztuki
  • Mięso z indyka 400 g
  • Ser żółty 4 łyżki (10 g)
  • Cebula 1 sztuka (100 g)
  • Przecier pomidorowy 1 szklanka (240 g)
  • Oregano suszone 1 łyżka (4 g)
  • Bazylia suszona 2 łyżki (2.5 g)
  • Rukola 2 garści (20 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka (10 g)

Przygotowanie:

Bakłażany przekroić na pół, ponacinać ukośnie miąższ, uważając, by nie przeciąć skórki. Natrzeć solą i skropić oliwą z oliwek. Wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tym czasie cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać zmielone mięso z indyka, posolić, dodać pieprz, oregano i bazylię – wszystko lekko podsmażyć i na koniec dodać przecier pomidorowy. Bakłażany wyjąć z piekarnika i wydrążyć środek, w miejscu miąższu ułożyć mięso – powinno wystawać ponad brzegi bakłażanów. Posypać startym serem i wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut na 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika na wierzchu każdej porcji ułożyć listki rukoli. Gotowe danie można podawać w towarzystwie ulubionej kaszy, można ją też dodać do farszu, po uprzednim ugotowaniu, mieszając z mięsem.

Plan żywieniowy w aplikacji

Subskrypcja Aplikacji Mobilnej Alloweat

Alloweat to nowoczesna aplikacja mobilna, która pozwala Ci w łatwy sposób zarządzać swoją dietą. Dzięki dostępowi do ponad 6000 przepisów możesz szybko układać jadłospisy, generować interaktywne listy zakupów i monitorować swoje postępy dietetyczne. Aplikacja umożliwia także błyskawiczne wprowadzanie zmian w planie żywieniowym, zapewniając wygodę i oszczędność czasu. W zależności od wybranego pakietu możesz także skorzystać z indywidualnego wsparcia dietetyka poprzez czat. Zobacz teraz!

Dlaczego warto wybrać Alloweat?

  • Pełna personalizacja jadłospisu

  • Natychmiastowe wprowadzanie zmian

  • Przejrzysty monitoring postępów

  • Szybka komunikacja z dietetykiem (w wybranych opcjach)

  • Wygoda i oszczędność czasu

Newsletter
Zostaw e-mail i bądź na bieżąco z nowościami z dziedziny diety i treningu
Podając adres wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas maili.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl