Pierś z indyka z cukinią, marchewką i brązowym ryżem
Danie obiadowe, szybkie i proste w przygotowaniu. Podana lista produktów i ich gramatura pozwala na przygotowanie porcji dla 2 osób.
Produkty
| Pierś z indyka | 250 g |
| Ryż brązowy | 100 g |
| Marchew | 6 sztuk |
| Cukinia | 1 sztuka |
| Czosnek | 3 ząbki |
| Rozmaryn suszony | 1 łyżeczka |
| Oliwa z oliwek | 1 łyżka |
| Sól | 2 szczypty |
| Pieprz czarny | 1 szczypta |
Opis przygotowania
Składniki odżywcze
| Dla 2 porcji | Dla 1 porcji | |
|---|---|---|
| Energia | 964 kcal | 482 kcal |
| Węglowodany | 123 g | 61,5 g |
| Białko | 77 g | 38.5 g |
| Tłuszcz | 22 g | 11 g |