Postaw mi kawę na buycoffee.to

Acerola - co to jest i dlaczego warto?
Acerola - co to jest i dlaczego warto?
Ostatni raz chorowałam w roku 2019. Biegam na zewnątrz nawet przy bardzo niskiej temperaturze, również w czasie dużych mrozów, i kilka razy zdarzyło mi się przemarznąć. Czułam, że następnego dnia mogę obudzić się z przeziębieniem. W takich słabszych momentach wypijam dodatkową porcję soku z aceroli - już kilka razy udało mi się w ten sposób uniknąć przeziębienia. Oczywiście sok w niewielkich ilościach piję codziennie, a większą dawkę funduję sobie, gdy czuję, że coś mnie może próbować rozłożyć.
 
Owoce aceroli zawierają potężną dawkę witaminy C - mają jej trzydziestokrotnie więcej np. cytryna, ale też witaminę A, witaminy z grupy B oraz białko, wapń, żelazo, magnez, mangan, fosfor i kwas jabłkowy. To także źródło kwasu foliowego, potasu, sodu, cynku, beta-karotenu i flawonoidów. Znajdują się w niej także nienasycone kwasy tłuszczowe. Warto poznać bliżej ten owoc, bo jego pozytywny wpływ na odporność to zaledwie ułamek jego bezcennych właściwości.
Umów się na konsultację online lub w gabinecie
Sprawdź, jak wygląda współpraca z dietetykiem

Wybierz pakiet współpracy dietetycznej dla Ciebie >>

Newsletter
Zostaw e-mail i bądź na bieżąco z nowościami z dziedziny diety i treningu
Podając adres wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas maili.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl