Zielona żywność a ochrona przed promieniowaniem UV
Chcesz mieć piękną opaleniznę? Koniecznie zacznij stosować jęczmień i chlorellę. Zawarte w nich karotenoidy kumulują się między innymi w skórze i są wykorzystywane jako naturalna ochrona przez promieniowaniem słonecznym. Dzięki temu lepiej i ładniej się opalisz, ale to nie wszystko.
Długotrwałe stosowanie zielonej żywności pozwala nam zgromadzić zapas przeciwutleniaczy, które chronią nas przed szkodliwym promieniowaniem. Lepiej się opalamy, zmniejsza się ryzyko oparzeń, nawet jeśli mamy wrażliwą skórę. Dzięki temu możemy zminimalizować konieczność używania kremów z filtrem i możemy dłużej przebywać na słońcu. To z kolei sprawia, że organizm może wytworzyć więcej bezcennej witaminy D, a resztę uzupełnimy spożywając chlorellę.
Lepiej chroniona skóra to także mniejsza skłonność do powstawania zmarszczek oraz ryzyko powstania zmian nowotworowych. Skóra jest także lepiej nawilżona, szybciej się regeneruje, również na poziomie uszkodzeń DNA. A jeśli zdarzy nam się przesadzić z przebywaniem na słońcu, zieloną żywność możemy zastosować miejscowo, przygotowując papkę, jako wsparcie w łagodzeniu i gojeniu oparzeń.
Przeciwutleniaczy lepiej nie uzupełniać w postaci izolowanej. Wiąże się to z większym ryzykiem działań niepożądanych, w tym powstawania zmian nowotworowych. Najlepiej dostarczać ich więc wraz z dietą, uzupełnioną o zieloną żywność - jęczmień i chlorellę.
Można więc powiedzieć, że zielona żywność to najlepszy krem do opalania do użytku wewnętrznego - pomaga uzyskać ładną opaleniznę, chroni skórę i wspiera jej regenerację na poziomie komórkowym.
Chcesz zabrać zieloną żywność na wakacje? Odezwij się do mnie: kamila@fit40.pl lub zamów tutaj: https://fit40.pl/pl/c/Suplementy-i-zielona-zywnosc/38