Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś z indyka z brązowym ryżem i szpinakiem
Pierś z indyka z brązowym ryżem i szpinakiem

Pierś z indyka z ryżem brązowym i szpinakiem

 
Bardzo smaczne i proste danie, które przygotujesz na obiad w 30 minut.
 
Składniki:
  • Pierś z indyka 100 g
  • Ryż brązowy 50 g
  • Szpinak mrożony 180 g (może być świeży)
  • Pieczarki 4 x sztuka
  • Curry 2 x łyżeczki (może być pasta curry)
  • Czosnek 2 x ząbki
  • Oliwa z oliwek 1 x łyżeczka
  • Sól 1 x szczypta
 
Przygotowanie:
Ryż ugotować. Indyka pokroić w małe kawałki. Pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać mięso i delikatnie obsmażyć, następnie dodać pieczarki, szpinak, czosnek, curry i sól i dusić około 15 minut. Ryż wyłożyć na talerz a następnie dodać składniki z patelni.
 
Wartości odżywcze:
  • Kalorie: 450 kcal
  • Białko: 37 g
  • Węglowodany: 56 g
  • Tłuszcze: 11 g
Umów się na konsultację dietetyczną online lub w gabinecie
Newsletter
Zostaw e-mail i bądź na bieżąco z nowościami z dziedziny diety i treningu
Podając adres wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas maili.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl