Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica wieprzowa z kaszą gryczaną
Polędwica wieprzowa z kaszą gryczaną

Polędwica wieprzowa z kaszą gryczaną

Przepis na fajne danie obiadowe, które można przygotować w większej ilości i podzielić na 6 porcji.

Składniki:
  • Polędwica wieprzowa - 400 g
  • Kasza gryczana - 200 g
  • Pieczarki - 5 sztuk
  • Fasolka szparagowa żółta - 200 g
  • Cebula - 1 sztuka
  • Olej rzepakowy - 1 łyżka
     
  • Rozmaryn suszony - 1 łyżeczka
  • Tymianek suszony - 1 łyżeczka
  • Sól - szczypta
  • Pieprz czarny - szczypta
  • Papryka słodka w proszku - 1 łyżeczka
  • Koperek - 20 g
Przygotowanie
 
Kaszę gotuj o 2 minuty krócej niż podano na opakowaniu. Cebulę posiekaj i delikatnie obsmaż na patelni. Mięso pokój na małe kawałki i także delikatnie obsmaż na patelni - 2-3 minuty. Fasolkę ugotuj al dente. Pieczarki pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystko w naczyniu żaroodpornym, dodaj przyprawy oraz zioła i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Na koniec posyp gotowe danie koperkiem. Danie można podzielić na 6 porcji.
 
Wartości odżywcze
 
Całość:
- 1374 kcal
- 180 g węglowodany
- 116 g - białko
- 27 g tłuszcze
 
Porcja:
- 230 kcal
- 30 g węglowodany
- 19 g białko
- 4,6 g tłuszcze
 
Smacznego! 
Umów się na konsultację dietetyczną online lub w gabinecie
Newsletter
Zostaw e-mail i bądź na bieżąco z nowościami z dziedziny diety i treningu
Podając adres wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas maili.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl